Interesse in een tuin?

In verband met de maatregelen tegen het corona virus is er op dit moment geen inloop op de zaterdagen. U kunt ten alle tijden contact met ons opnemen via het contact formulier.

Wilt u in aanmerking komen voor een tuin van onze vereniging dan begint u met de inschrijving als kandidaat-lid. U schrijft zich in bij het bestuur. De kosten van inschrijving bedragen €75,00.
Voor inschrijving kunt u op zaterdagen terecht bij ons kantoor in het verenigingsgebouw. Wij zijn van april tot en met september elke zaterdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Van oktober tot en met maart zijn wij geopend op de eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 12.00 uur.

Huisjes die te koop zijn worden door onze bouwcommissie getaxeerd. U heeft dan een beeld van de waarde van het betreffende huisje op dat moment. De inboedel van het huisje valt buiten deze taxatie. Wilt u iets overnemen van de inboedel dan regelt u dat apart met de verkoper. De verkoop en overdracht van een huisje gaat via het bestuur van de vereniging.

De kosten van een tuin zijn gemiddeld €900,00 per jaar. Dit bedrag bestaat uit de gebruikskosten van de grond, elektriciteit, vuilafvoer, waterverbruik, lidmaatschap AVVN en overige kosten.  Omdat de gebruikskosten van de grond een groot deel van de rekening beslaan is deze dus sterk afhankelijk van de grootte van de tuin. Water- en elektriciteitsverbruik worden per huisje opgemeten.

Als u met de verkoper overeen bent gekomen voor welk bedrag u het huisje en toebehoren over zal nemen kan er een afspraak met het bestuur gemaakt worden voor de overdracht. Met het lid worden van de vereniging stemt u tevens in met de statuten, kwaliteitseisen en het huishoudelijk reglement van onze vereniging. Deze zullen u overhandigd worden bij de inschrijving.

Om voor een nieuwe tuin in aanmerking te komen richt u zich tot het bestuur. Dit kan via het contactformulier op de website, of op ons kantoor in het verenigingsgebouw tijdens de openingsuren. Zij kunnen u vertellen hoe dit in zijn werk gaat en wat hierbij de kosten zijn.
Na de overdracht van een huisje of een tuin krijgt u de sleutel van het toegangshek en kunt u van de tuin gebruik maken. Een onderdeel van het lidmaatschap is het maken van werkbeurten. Deze worden gedaan d.m.v. een schema op zaterdagen in het tuinseizoen van 10.00 tot 12.00 uur. Ieder lid zal hier 7 keer per seizoen voor aangeschreven worden wat neerkomt op ongeveer 1 x per maand.